Ett litet syskon och barnmorskebesök # 3

Det är som så att livet rullar på i en väldig fart och jag hinner knappt andas innan dagen ytterligare en gång är över. Jag förstår nu så tydligt de som önskar att varje dag vore ett par timmar längre. Inte för att jag kanske vore speciellt effektiv de sista timmarna men kanske för att just ha de där avkopplande, befriande nedvarvningen - dagligen. Kanske vore jag mer utvilad när jag väl vaknade om morgnarna. Som i morse när jag vaknade härligt utvilad och jag kunde möta Amelias morgonblick, kändes som om det var första gången på evigheter vi vaknade så där. Så himla fint.
 
Om 3 månader kommer vi dessutom kunna möta ytterligare en liten människas oskyldiga blick. Vårt barn. Amelias lilla syskon. I min mage sprattlar det en liten vilde som gymnastiserar i tid och otid, som vi väntar innerligt efter. Så himla häftigt att återuppleva en graviditet igen. Förut var jag på det första barnmorskebesöket sedan i november eller december (så länge sedan att jag inte minns riktigt). 
 
 
sf-mått: 23 cm
hjärtslag: 129 slag per minut
blodtryck: 110/60
vecka: 26 (25+4) 
 
Jag kan ju konstatera att livmodern är något mindre än vid samma tid med Amelia, vilket inte behöver betyda någonting i och med att det är olika barnmorskor som har mätt magen men det blir spännande att följa Brynolfs* utvecklingskurva framöver gentemot Amelias.
 
Jag bröt också ut i skratt (barnmorskan följde efter i min skrattsalva) när jag låg där på britsen när barnmorskan drog dopplern över magen för att hitta hjärtljuden. Alltså lilla Brynolf i magen blev väckt och drog i gång världens gymnastikpass därinne, sprattlade, sparkade och härjade runt. Så fantastiskt roligt var det, för det är exakt så den lilla krabaten beter sig dagligen. 
 
Den där problematiken jag hade väntade Amelia håller i sig även denna gång, med det menar jag den sablans ischiasnerven. Vad den är irriterande! Några gånger har jag till och med behövt få hjälp att resa mig upp. Knäppt! Nu ska det dock bli ordning på torpet igen, träning var melodin förra graviditeten och så kommer det säkerligen bli även denna gång. Helst varje dag men lyckas jag få ihop det i alla fall tre gånger i veckan får det duga.
 
* Bebisens roliga namn