Valborg

Gårdagen bjöd på ett strålande väder och jag, mamma, Mati och Hasse satte oss och tog en morgonkopp med kaffe på trappan utanför huset. Jag satt där och njöt, och det hade jag kunnat göra ännu längre om jag hade haft möjligheten men jag och Mati hade en del ärenden igår inne i stan som vi var tvungna att göra innan "Valborgshelgen". Bland annat köpa jord för att kunna plantera ut lite växter i balkongskrukorna, storstäda vårt hyperostädade hem och kanske det viktigaste - köpa födelsedagspresent!

Nu ska jag hoppa ur morgonrocken, diska, sminka mig, lägga in alla vikta rena kläder i våra garderober, plocka lite till, betala tråkiga (men viktiga) räkningar och eventuellt pyssla lite. Annars kanske jag hinner ta svängen om Bergvik innan jag har bestämt möte med Sabina vid tolv, ett. Jag behöver verkligen nya byxor. Mer än hälften är det hål i, sedan tycker jag inte om ett par och ett par använder jag. Fast de med hål i gillar jag. Otur!

För ett par år sedan på Sveriges nationaldag


På tal om Valborg så gjorde jag, Malin och Sandra härom veckan namnmatchningar på vad våra barn skulle heta med våra respektive. Tydligen så passar det extra bra om min och Mateusz eventuella son skulle heta just Valborg. Dottern skulle få det mindre vanliga namnet Vega. V och V. För övrigt kan jag säga att våra tre potentiella söner skulle passa väldigt bra ihop eftersom de andra skulle ha namnen Fridolf och Alf. Vilka såta vänner va?