Fem summerande foton






1: I torsdags besökte vi polisstationen för att skaffa pass till Amelia. Att skaffa pass till en dam på en och en halv månad var en riktigt rolig upplevelse. Det tyckte övriga besökare på stationen också. Att Amelia dessutom hade ett gott humör underlättade en hel del. Jag lyckades också stjäla med mig en skallra, fast jag lämnade tillbaka den så snart jag hade upptäckt stölden.
2: i fredags begav sig jag, Pillan och Amelia till Sunne för att hälsa på morfar/gammelmorfar. Väl där blev vi välkomnade genom det berömda långfingret av en framförvarande bilist. Trevligt ställe! Jag och Pillan brast ut i ett gapskratt.
3: Morfar hade fått en infektion i sin armbåge, så den liknade en tennisboll istället för en armbågsspets. Morfar är ändå helt otrolig, vilken krutgubbe! Sedan Anna-Greta har hamnat på hem har han städat lägenheten från golv till tak, inklusive alla detaljer som garderober och väggar. Nämnde jag att han fyller respektabla 90 år i januari 2015?
4: Medan Pillan följde med morfar till vårdcentralen för att undersöka armbågen inför helgen så besökte jag Anna-Greta. Anna-Gretas minne har försämrats något radikalt, vilket gör att hon måste bo på äldreboende där hon kan få den hjälp i vardagen hon behöver. Så slipper 89-årige morfar slita dubbelt på hemmaplan. Trots att hon frågade cirka fem gånger på de 40 minutrarna jag var där hur gammal Amelia var kunde jag ändå skymta deb forna Anna-Greta mellan varven.
5: Då far och dotter tar bad tillsammans får jag lugnt sitta på sidan av. Snart kan jag förhoppningsvis också bada, för det känns verkligen som om jag har läkt färdigt.