Operation: Bajstanken

Igår när i lade oss satte vi på mellandagsspecialen av Intresseklubben, från svtplay. Jag skrattade loss och Mati var så trött att han höll på att somna av mina rungande skrattanfall. Imorse gick han tidigt upp för att slutföra ett projekt som har varit igång sedan flera dagar innan jul: förnya bajstanken. När han och Radek höll på med det förra gången gick grävmaskinen (en b-version av en sådan som typ heter traktorlastare) sönder. Och i trädgården återfanns en krater med grundvatten i botten och högar av jord så stora som pucklar. Idag ska detta som sagt slutföras och det verkar gå bra som tur är, kratern har ökat sin diameter två-tre gånger och jordpucklarna är desto större. Hoppas, hoppas, hoppas att allt flyter idag så att Matis mamma och pappa kan få lugn och ro kring den där sabla tanken i fortsättningen.
 
Själv tog jag sovmorgon, för det behöver jag. Katastrofala sömnnätter har jag haft den senaste tiden där jag vaknar, somnar om, vaknar och somnar om igen trots trötthet om kvällarna. Och ryggen ska vi inte tala om - det känns som om den liksom sakta men säkert bryts samman av sängen vi har, sammanfattningsvis längtar jag hem till min egen säng igen med lagom hård-/mjukhet. Så skönt det ska bli! Eftersom ryggen har börjat krackelera finns det bara en sak att göra. Yoga. Alldeles strax ska jag sätta igång med ett yogapass, där ryggen får tänjas ut och kanske knaka tillrätta igen. Sedan ska jag faktiskt sätta tänderna i mitt examensarbete, som numera är utskrivet (och därmed i det "närmsta" klart) och redo för en rejäl granskning.
 
Trevlig måndag!
 
Obs! Inlägget skulle ha publicerats redan imorse, men precis när publiceringen skulle göras bröts internet, då Mati och grabbarna slet av internetkabeln i grävandet. Nu är det tillbaka.