I måndags

De senaste dagarna har jag haft fullt upp både i skola och hem. Känns faktiskt riktigt, riktigt kul, att ta tillvara på varje minut av dygnet. Och dessutom få sig en god natts sömn...

I måndags gjorde jag salstenta i "Barn och unga i samhället"-kursen. Det gick väl sådär kan jag tänka mig. Jag hittade bland annat på ett svar eftersom jag, och säkert halva studiegruppen, hade bestämt oss för att hoppa över att läsa om just den delen. Ett misstag kan tyckas och det kan jag delvis hålla med om, om det är så att jag blir underkänd. Annars var det ju ytterst klokt och en fantastisk chansning. Jag höll även på att missa hela tentan i och med att jag vaknade 35 min innan tentasalen skulle stängas, men jag hann och dessutom slapp jag gå omkring med en massa fjärilar och en stor, tung klump i magen innan. Så delvis bra kan man säga att min halvförsovning var.

I måndags var jag och Malin även på Läxhjälpsmöte för åk 3-5 på Kronoparksskolan, där vi ska vara med och hjälpa barn med läxorna två onsdagar efter vår VFU. På skolan träffade jag en av mina syskons gamla lärare. Hon kom ihåg dem, inga förklaringar. Endast namnet. Förnamnet. Ja, de verkar vara väl kända på Kronoparksskolan. Kända eller ökända?

På kvällen bestämdes det att vi skulle ha spelkväll, inga tv-spel utan gamla hederliga spel. Från att ha varit tre stycken slutade vi på en skara på sju. Tre studiegruppare, en nollningskompis, min Line och jag. Det finns inga ord som kan beskriva hur kul kvällen var. Rappakalja, Med andra ord, gurk- och morotsstavar, dipp, popcorn och vin/saft var viktiga ingredienser för den lyckade kvällen. Och inte minst - ett strålande humör bland alla sju!

Nu ska jag ta mig ett bad och sen krypa till kojs, tidigt men skönt. Imorgon börjar min föreläsning 8.30 och det är RFSL/U (kommer inte ihåg vilket av dem) som ska ta hand om den.

Nedan ett kort av vår studiegrupp, enligt Malin: