Barnmorskebesök # 4

Igår var jag till barnmorskan för ytterligare ett besök. Igår fick även blivande storasyster följa med. Hon såg både skeptisk och fascinerad ut när barnmorskan tog blodtryck, mätte magmåttet och drog med hjärtljudsdopplern över magen. Innan hade vi pratat om att jag skulle till doktorn, barnmorskedoktorn.
 
I vårt hem är alla slags vårdinrättningar besök hos "doktorn" och doktorn är oftast snäll och gör ingenting farligt. Förra veckan följde hon med när jag tog blodprov hos "doktorn" och satt snällt och lugnt i mitt knä medan "doktorn" stack en nål i armveckan. "Inte farligt", sa vi tillsammans Amelia och jag. Många saker och händelser är just nu lite farliga och därför försöker vi avdramatisera.
 
Magen och bebisen inuti skötte sig ypperligt sånär som att livmodern gav ifrån sig en sammandragning precis när barnmorskan höll på att mäta magen, så med ett konfuderat ansikte på barnmorskan fick jag lägga mig tillbaka på britsen för att mäta en gång till. Vid mätning nummer två stämde måttet bättre i takt med var livmoderns storlek bör vara på tillväxtkurvan.
 
sf-mått: 27 cm
hjärtslag: 135 slag per minut
blodtryck: 100/60
vecka: 30 (29+5) 
blodvärde: 115 g/l