Helan går, tjo hopp!

Det känns nästan som om jag skriver exakt samma sak varje dag, allt handlar ju om den där grammatiken. I slutändan är det i princip allt jag hinner och orkar med om dagarna. Trots att jag och Pauline pluggar som två ettriga illrar så känns det nästan som om något fastnar. Jag hoppas och tror dock att allt sitter där bak någonstans, i ett säkert förvar. Hoppas! Som sagt, idag blir det ännu mer grammatik. Pauline kommer strax och vi ska nöta in allt som handlar om semantik och fonetik. Det ska banne mig sitta. Imorgon blir det också grammatikplugg men då blir det istället ordbildning, morfologi och lite temarema om det hinns med. Temarema får komma lite i efterhand, det är förhoppningsvis inte liiika viktigt som resten. Men lite av det ska vi allt hinna med. Söndag då? Jo, vad annars än lite grammatik – satsdelar och processbarhetsteorin och en massa repetition. Dagarna går i ett. Och grammatik är den gemensamma nämnaren för alla mina dagar.


I eftermiddag ska jag i alla fall få ett par timmars paus. Jag och mamma ska ha lite tid tillsammans och var annars passar det perfekt att jag och mamma träffas förutom på Ikea och Bergvik. Det ska bli skönt att slippa grammatiken, slippa läsa, slippa skriva och slippa tala grammatik. Jag funderar också på en sväng förbi Gengåvan om det är öppet. Där är det inte alltid man hittar något men det skulle vara kul att kika förbi. Så eftermiddag med favoritmamman. Härligt. På Valborgskvällen blir det nog inget annat än slötittande på tv och kanske lite, ja ni förstår säkert, grammatik. Kul, kul!


Imorgon kväll kommer Mati hit, det ska bli underbart. Förutom att jag älskar hans sällskap gör han mig mindre stressad och gör så att jag inte tänker allt för mycket på tentan och grammatiken. Jag kan få lite andrum mitt uppe i allt. Jag funderar på att laga god mat (om du läser det här – låt mig göra det jag vill – jag vill bjuda Dig) till oss på kvällen och dricka lite vin. Som sagt en lugn lördagskväll med ett mysigt sällskap.


Det här blir nog bra detta i slutändan. Något som är mindre bra är att jag inte hittar min mascara. Har sminkat mig som en ”tjackhora”(tänker på filmen ”Det blir aldrig som man tänkt sig” av M. Herngren och H. Holm) och med helt kritvita ögonfransar är det just nu allt annat än snyggt. Måste iväg och leta och hoppa in duschen. Pauline kommer strax som sagt!