Vad en sjukstuga kan förändra

I fyra dagar satt vi i princip inomhus på grund av Amelias ohälsa. Fyra dagar! Idag tog vi oss ut för Amelia visade direkt på morgonkvisten att hon hade återhämtat sig, och det med besked. Först träffade vi Sabina ute på Bergvik och sedan mötte mamma upp oss på Maxi för att tillsammans ta en vända kring bokrean. De timmarna vi var ute gjorde underverk för både min och Amelias energi och ork. För varje dag vi har gått hem så har lusten att ta sig för något blivit allt mindre. Det har nog mycket att göra med bristen av ordentlig nattsömn, på grund av Amelias hostattacker och hennes snuva.
 
I vilket fall som helst har jag sedan Amelia somnade efter en rejäl lekstund och ett bad (och avsaknad av eftermiddagvila) hunnit tvätta, pyssla, städa upp all lek, vika tvätt, byta sängkläder - och snytit mig ett antal gånger, samt spenderat kvällen i soffan. Helt otroligt faktiskt. Var kom energin och lusten att ta sig för något ifrån? 
 
Snuva ja, nu har nog Amelias baciller lyckats ta sig in i mitt system. Huvudet känns allt tjockare och snorigt. Bara det stannar där och inte går längre - som att jag skulle bli sjuk, eller att jag drar på mig en bihåleinflammation igen. Minnena från förra vårens bihåleinflammation sitter som ett smäck. Söndersnuten näsa, grötigt huvud och snytningar under rinnande vatten vid handfat. Inga positiva minnen med andra ord.