Rabarberkaka med pärlsocker

Rabarbersäsongen är här och i söndags när jag åkte hem från mamma fick jag med mig en rejäl bunt av rabarberstjälkar och av det gjorde jag denna goda kaka som fick högsta betyg av Mati. Jag hittade uspungsreceptet på recept.nu. En enkel kaka med få ingredienser som går på ett kick att göra när tiden tryter.

Detta behöver du:
smör och ströbröd till formen
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
ca 400 g rabarber
75-100 g kallt smör
ca 1 ½ dl pärlsocker
Till servering: glass eller lättvispad grädde

Gör så här:
Ugn: 225°
1.
Smörj och bröa en rund form. Använd helst en form med löstagbar kant.
2. Vispa lätt samman ägg och socker och blanda ner mjölet till en slät smet. Häll den i formen och täck med rabarber skurna i bitar (valfri storlek, helst ej större än 2 cm).
3. Hyvla smör eller ringla över lite flytande margarin öcer kakan och strö sedan över rikligt med pärlsocker. Grädda i ca 30 minuter, tills kakan (inte rabarberna) känns torr.